Vrste masaže

Svaka masaža je posebna na svoj način i svaka nudi uživanje i poboljšanje zdravstvenog stanja. Neku masažu koristimo za otklanjanje bolova a neku za opuštanje. Sledi opis masaža koje ja nudim, u zavisnosti šta vam treba izaberite koja masaža je za vas najbolja.

RELAX MASAŽA

Relax ili švedska masaža je najviše zastupljena u svetu i ona je baza za sve ostale masaže. Ona se koristi za negu tela, potpomaže opšti razvoj organizma, služi za prevenciju preloma, prenapregnutost mišića, uklanja mrtve ćelije sa kože i povećava njenu elastičnost. Korisna je za sve osobe, i za one koje imaju bolove i za one koji žele da se opuste i uživaju. Takodje je preporučujem osobama koji prvi put dolaze na masažu jer je ona, da tako kažemo glavna masaža, to jest " majka" ostalim masažama.



TERAPEUTSKA MASAŽA

Ova masaža se primenjuje u cilju lečenja, odnosno dejstva na bolesni organizam i sprovode je isključivo iskusni maser - terapeuti. Tegobe kao što su glavobolja, hipertonus mišića, spondiloza, lumbago, lumboišialgija i mnoge druge ova masaža uspešno leči i otklanja bol.


ANTISTRES MASAŽA

Živimo u stresnom vremenu. To je nažalost činjenica. Antistres masaža je lagana, sa blagim dodirima, tihom opuštajućom muzikom i prijatnom atmosferom. Klijent samo treba da se opusti i barem na trenutak zaboravi svakodnevne brige. Nakon ove masaže klijent se oseća spokojno, opušteno i pun elana.


SPORTSKA MASAŽA

Ovo je masaža jakog intenziteta i namenjena je isključivo sportistima. Njen osnovni cilj je potpuna priprema sportiste za trening, povećanje sportske moći, i priprema čitavog organizma za podnošenje graničnih psiho - fizičkih opterećenja u takmičarskom sportu.



HAVAJSKA MASAŽA

Havajska ili Lomi lomi masaža je poznata masaža koja potiče sa Havaja. Praktikovanje ove masaže apsolutno vrši relaksaciju čitavog tela ali i duha. Ova masaža oslobodiće vas svakodnevnog nagomilanog stresa. Deluje pozitivno na čitav ljudski organizam. Bićete preporodjeni!



TANTRIČKA MASAŽA

Samo za 18+! Ovo je intimna masaža koja pored relaksacije celog tela ima za cilj poboljšanje seksualne funkcije. Specifična je po mnogo čemu i mogu je raditi osobe koje nisu stidljive i koje imaju problema seksualne prirode.



BROJSOVA MASAŽA KIČME

Nazvana po Rudolfu Brojsu, ova specifična masaža je odlična terapija za one koji imaju jake bolove u kičmi, naročito u lumbalnom delu. Daje skoro stoprocentno otklanjanje bola u ledjima i klijent je kao preporodjen. Moja posebna preporuka za ovu vrstu masaže, posebno ako imate jake bolove u ledjima.



MASAŽA VULKANSKIM KAMENJEM

Još iz vremena starih Indijanaca snaga vulkanskog kamenja koristi se u lečenju bolnih i ukočenih mesta na telu. Vulkanska kamenja sadrže elektromagnetna svojstva koja u dodiru sa telom imaju veoma pozitivan i rehabilitujući efekat kako na mesto na koje se postave tako i na organizam u celini.



KRALJEVSKA MASAŽA LICA

Namenjena prvashodno nežnijem polu, ova masaža pruža harmoniju i licu daje mladalački izgled. Koža lica izgleda živahno i svežije, a sa lica se uklanja umoran i zabrinut izraz.



REFLEKSOLOGIJA STOPALA

Neko je rekao da verovatno nikad ne mislimo na naša stopala zato što su tako daleko od naše glave! Refleksologija stopala je terapeutska metoda koja se temelji na načelu po kojem u stopalu postoje refleksne zone koje odgovaraju pojedinom organu i drugim delovima tela, a na njih možemo delovati pritiskom i doneti poboljšanje celom telu. Ovom masažom mogu se rešiti mnogi zdravstveni problemi. Zovu je još i "hod po oblacima", može je raditi svako i najtoplije je preporučujem.



AROMATERAPIJA

Aromaterapija može da da odlične rezultate u ublažavanju stresa, napetosti, emotivnih problema, fizičkih i estetskih tegoba. U primeni aromaterapije koriste se eterična ulja koja imaju brže dejstvo i dublje prodiru nego bilo koja krema ili losion. Takodje prilikom izvodjenja ove metode prostorijom odiše aroma koju klijent sam izabere.



LIMFNA DRENAŽA

Limfna drenaža je posebna terapijska procedura kojom se vrši eliminacija viška ekstracelularne tečnosti i štetnih metaboličkih produkata koji se u njoj nalaze. To  u principu nije masaža mišića, već procedura kojom se ispira i obnavlja tkivna tečnost u organizmu.




Ima još vrsta masaža ali naveo sam one najpopularnije, i kao što rekoh na početku, odaberite masažu koja vam najviše odgovara, opustite se i uživajte! 

Коментари

Популарни постови