Prvi put na masaži

Za sve vas koji još uvek niste iskusili čari masaže, evo pomoći i odgovora na najčešća pitanja sa namerom da vas rešim svih nedoumica i predrasuda ako razmišljate da li da odete na masažu. Mnogima se masaža svodi na - ajde pritisni mi malo ramena, i slično, a siguran sam da mnogi od vas još uvek nisu bili na pravoj masaži, kao što sam siguran da bi ste želeli da odete. Nema kolebanja, i stvar je jednostavna - ako želite masažu, idite na masažu. Priuštite sebi vrhunski ugođaj, pružite vašem telu relaksaciju i olakšanje, jednostavno preporodite se!



Zašto mi je potrebna masaža?

Ovo je možda i najvažnije pitanje. Masaža pruža mnoge blagodeti, ali zašto je konkretno vama potrebna? Da li imate bolove? Ili jednostavno želite da se opustite? Kažite vašem terapeutu kakvu masažu želite, odnosno da li ste došli zbog medicinskih razloga ili želite relaksaciju.

Šta trebam reći terapeutu pre masaže?

Pored toga kakvu masažu želite, terapeutu morate reći da li ste alergični na nešto, od čega bolujete, da li uzimate neke lekove, kakav vam je pritisak, da li ste dijabetičar,da li ste imali neki hirurški zahvat, kako se trenutno osećate i slično. Svaki pravi maser će vam pre masaže postaviti ovakva pitanja, sve u cilju da vam masaža bude što ugodnija i korisnija. Primera radi, ako ste alergični na neki sastojak, maser će koristiti ulje za masažu bez tog sastojka, ako imate osteoporozu, maser će koristiti lagane pokrete, ako ste trenutno nervozni, maser će se više zadržati na glavi i stopalima kako bi vas opustio itd. Masaža naravno pomaže u mnogočemu, ali postoje neka stanja kada se masaža ne sme primenjivati (vidi post "Indikacije i kontraindikacije za masažu"). Vaš maser sve ovo mora znati. A ako vas neko samo baci na sto, i krene da masira bez predhodno obavljenog razgovora, znajte da nije dobar maser, pa makar imao tri završena fakulteta.

Koliko traje masaža?

Zavisi koja vrsta masaže je u pitanju. Recimo, relax masaža celog tela traje od 45min do sat vremena, masaža leđa 15-30min, glava, ruke, noge 10-20min, opet zavisi od vašeg stanja i vrste masaže.

Da li da se okupam pre masaže?

Poželjno je, ali nije neophodno. Ako se okupate pre masaže koža će vam biti čista i mekana pa će samim tim ugođaj biti veći, mada iako ne stignete da se okupate nikakav problem, koža će vam u svakom slučaju biti zahvalna.

Šta skinuti od odeće?

Opet zavisi od vrste masaže. Ako želite masažu leđa skinućete gornji deo odeće, ako želite masažu nogu skinućete donji deo odeće. Ako želite masažu celog tela, poželjno je da budete nagi, jer tako maser ima potpunu slobodu pokreta, i užitak je veći, ali ako ste stidljivi možete ostati u donjem vešu. Kod mene su obično muškarci u gaćama, a žene bez gaća (mala šala :))))

Šta ako nisam zadovoljan(na) svojim fizičkim izgledom?

Ovo stvarno nije bitno, ali znam da se mnogi stide da odu na masažu upravo zbog toga što nisu zadovoljni svojim izgledom, tipa debeli su, premršavi, imaju neku anomaliju i sl. Ne idete na izbor za mis, idete na masažu. Svi smo mi lepa ljudska bića, neko spolja, neko iznutra, i zato smesta srušite ove predrasude! I ja imam koje kilo viška, pa šta?  Nama maserima stvarno nije važno kako izgledate, nama je važno da VI budete zadovoljni masažom, da vam otklonimo neki problem ukoliko ga imate i da se opustite.

Šta ako budem nezadovoljan(na) masažom?

Mala je verovatnoća da ćete biti nezadovoljni. Masaža može samo da vam pomogne, nikako odmogne. Ako pak dođe do nezadovoljstva, jednostavno promenite masera. Trebalo bi da znate da svaki maser ima neki svoj lični stil masaže, tako da ako ne budete zadovoljni kod jednog, bićete zadovoljni kod drugog. Takođe bi trebalo da znate da ako dolazite na masažu zbog bolova, jedna masaža neće biti dovoljna. Pomoći će naravno, ali neće biti dovoljna. Tako da ako nakon obavljene masaže i dalje osećate bol, nije naša krivica, već trebate, u zavisnosti od problema doći još nekoliko puta na masažu.

Zadovoljan(na) sam masažom. Kada mogu doći na sledeću?

Kad god poželite! U zavisnosti od problema, optimalni razmak između dve masaže je dva-tri dana, opet u dogovoru sa maserom.

Da li je moja privatnost zaštićena?

Apsolutno! Sve što kažete ostaće na relaciji klijent-maser.

Prijala mi je masaža. Mogu li da poljubim masera?

Može. U obraz.

Šta ako...?

Nema više pitanja! Jednostavno, idite na masažu!







Коментари

Популарни постови